maandag 2 juli 2012

De jongen die in de hemel was

Todd Burpo is getrouwd met Sonja en vader van drie kinderen Cassie, Colton en Colby, hij is predikant bij Crossroads Wesleyan Church in Imperial (Nebraska). Todd en Sonja hebben nooit de droom gehad een boek te schrijven, maar door de ongewone gebeurtenissen in hun gezin vroegen mensen dit op te schrijven.

Todd en Sonja besloten na een zwaar jaar met veel ziekte en tegenslag een predikanten bijeenkomst te gebruiken als kleine vakantie voor het gezin. Maar wat bedoeld was als afsluiting van een zwaar jaar werd het begin van een verschrikkelijke tijd voor het gezin. Colton krijgt tijdens de reis buikkrampen en moet om het half uur braken. Als ze de huisarts bellen, stelt hij hun gerust dat de griep zijn ronde doet en dat hun zoon van bijna vier gewoon een stevige buikgriep heeft. Na nog een dag met verschrikkelijk ziek jongetje, besluiten Todd en Sonja toch naar het ziekenhuis te gaan, daar besluit de dokter meteen te opereren. Colton blijkt een gescheurde blinde darm te hebben en ontstekingen in de buikwand. Terwijl Todd en Sonja al biddend de familie en gemeente op de hoogte stellen en de chirug zijn uiterste best doet in de operatiekamer, maakt colton iets heel anders mee. Na een aantal slopende weken herstelt Colton. Pas later vertelt Colton wat hij meegmaakt heeft terwijl hij in het ziekenhuis was.

De dingen die deze kleine jongen meemaakt, zijn buitengewoon. Het bijzondere is dat het ook gewoon een kleine jongen is die graag met zijn actiehelden speelt. Dit boek laat zien dat God een persoonlijk God is, ook voor kinderen. Ze hoeven Hem niet te benaderen op zijn niveau. God benadert een kind op het niveau van een kind, maar neemt het kind ook heel serieus. Dit boek is zeker het lezen waard.

Een ander boek wat ook interessant is: 90 minuten in de hemel van Don Piper

Dit boek is helaas niet via onze website te bestellen, maar is wel in de winkel verkrijgbaar. U kunt onze mailen via deze link



Geen opmerkingen:

Een reactie posten