maandag 16 juli 2012

Kijk! daar komt de hemel!


Als moeder en als boekverkoper, mis ik iets in de kast. Natuurlijk zijn er kinderbijbels in overvloed, en er zijn een heleboel kinderboeken zoals wij als volwassene romans lezen. Verhalen die helemaal bij de leefwereld van de kinderen past over jongens en meisjes die leuke, verdrietige en spannende dingen meemaken. En dan zijn er nog informatieve boeken zoals de ecohelden, bijbelse encyclopedieën en bijbelse dagboeken voor kinderen. Toch staat er iets niet in de kast, wat er wel had moeten staan.

Een boek dat kinderen de bijbelse fundamenten leert.
Bij de kinderen in mijn gemeente merk ik dat ze op een bepaalde leeftijd meer willen dan alleen maar bijbel verhalen. Ze willen leren over het karakter van God. Hoe je kunt leven met God, wie de Heilige Geest is en hoe dat zit met de duivel. 'Kijk! Daar komt de hemel!' is geschreven door Bill Johnson en Mike Seth. Ze geven in heldere bewoording uitleg over onder andere identiteit, Heilige Geest en het leven als christen. Het boek geeft heel veel informatie in begrijpelijke taal aangevuld met ervaringsverhalen van andere kinderen. Aan het eind van elk hoofdstuk wordt de jonge lezer uitgedaagd om tijd met God door te brengen, met Hem te praten en naar Hem te luisteren. De korte stukjes, ruime opmaak en geweldige illustraties maken het een aantrekkelijk boek voor kinderen.

Dit boek is een goudmijntje onder de kinderboeken. Kinderen worden uitgedaagd te groeien in geloof.
Als je als ouder of kinderwerker de kinderen een stevig fundament wil geven en wil uitdagen te groeien in relatie met God, dan is dit boek zeker een aanrader. Uitgeverij Arrowz vult hiermee een gat in de markt wat christelijk kinderonderwijs betreft.

Kijk daar komt de hemel - Bill Johnson en Mike Seth
Bestel dit boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten