zaterdag 16 juni 2012

Tot het uiterste

In de 'Hoogspanning' maand is deze maand onder andere het boek 'Tot het uiterste' tot toptitel uitgeroepen. Ik heb nog niet eerder een boek gelezen van Brandilyn Collins, dus blanco en nieuwsgierig begon ik aan dit boek. En vanaf de eerste bladzijde is het meteen erg spannend...

Het boek gaat over Janessa McNeil, echtgenote van Brock McNeil, een bekende wetenschapper op het gebied van Lyme (Brock ontkent dat chronische lyme bestaat, wat in de lyme-oorlog hem ook een heleboel tegenstanders oplevert).

Collins, Brandilyn - Tot Het UitersteWanneer Brock op een nacht niet thuis is en Janessa ligt te slapen, komt een onbekende man hun huis binnen en laat een aantal besmette teken los op het haar van Janessa. Wanneer zij een tijd later ziek wordt, belt deze onbekende man haar op: ze moet Brock overhalen op zijn standpunt teug te komen, of haar dochter Lauren staat hetzelfde lot als dat van haar te wachten.

Janessa wordt in korte periode steeds zieker. Maar Brock weigert haar te geloven, is ze wel echt ziek? Simuleert ze het niet? En waarom roept ze zo hard dat ze lyme heeft, want uit de standaard ziekenhuistest blijkt dit helemaal niet het geval te zijn. Is Janessa niet gewoon uii op wraak?  

'Tot het uiterste' is een erg spannend boek. Vanaf het eerste moment wordt je getrokken om door te lezen. De omstandigheden waarin ze ziek wordt en waar ze behalve tegen haar ziekte nog meer tegen moet vechten zijn menselijk en herkenbaar. Hoewel we ons graag gesteund voelen door een partner, is dat in dit verhaal helaas niet het geval. De onvoorwaardelijk liefde tussen moeder en dochter en de onvoorwaardelijke liefde van God houden de hoofdpersoon op de been. En hoewel haar geloof nog pril is, is het sterk en vindt ze steun in het geloof in haar gevecht tegen haar ziekte.  

Je kunt aan de schrijfstijl merken dat de schrijfster van dichtbij bekend is met Lyme, ze heeft zelf lyme gehad. Dit merk je door het gedetailleerde verhaal en de uitgebreide emoties die in het ziekteverloop worden beschreven.

Mensen die van spannende boeken houden en weereens over een ander onderwerp (de ziekte van Lyme) willen lezen, kan ik dit boek aanraden.




Tot het uiterste - Brandilyn Collins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten