maandag 4 juni 2012

Lizzy - Helen Abele


Helen Abele is nog onbekend in Nederland, Lizzy is haar eerste boek in het nederlands, die is eerder ook in het engels en duits (oorspronkulijke taal) verschenen.

Elizabeth O'Faolain gelooft in liefde op het eerste gezicht, het zal zijn alsof ze door de bliksem getroffen wordt, op het moment dat ze hem zal tegenkomen. Zolang ze dat gevoel niet heeft, zal ze niet trouwen. Wanneer Lizzy aan haar vrienden het verhaal van de claddagh ring verteld, heeft dat tot gevolg dat er drie verlovings ringen bij haar terecht komen. Door haar scherpe observatie vermogen en heleder denkwerk achterhaald ze, wie, welke ring aan haar gegeven heeft. De telleurstelling is groot als blijkt dat geen van de ringen van Hektor puddlewick afkomstig is. Verbaasd over haar verliefdheid en gefrustreerd over de drie ongewenste huwelijks aanzoeken, probeert ze het probleem met haar beste vriendin Mary te bespreken. Maar Mary heeft haar eigen sores, haar uithuwelijking, met een zwaarlijvige overspelige lord hangt als het zwaard van damacles boven haar hoofd, terwijl ze zo graag een liefdesverklaring van Paris Puddlewick zou krijgen.  De meiden moeten keihard aan het werk willen ze deze problemen willen oplossen, tenzij het toeval alles zelf oplost.

Dit boek valt echt onder het genre chicklit. Het past perfect in het rijtje Maaike en Domenico, opeens voorbij en mezelf maar dan anders. de vergelijiking met Jane Austen die achterop de cover staat is wat ver gezocht. Ik zou het zelf eerder vergelijken met een leni Saris met het verschil dat dit verhaal zich afspeelt in de 19de eeuw. het is een heerlijk liefdes/ feel good verhaal.

Lizzy - Helen Abele
Bestel dit boek hier

1 opmerking:

  1. ik vind het een leuk boek, ik heb een recensie op mijn blog staan: www.creatievemengelmoes.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen