zaterdag 9 juni 2012

Als de lente komt


Kim Vogel Sawyer is een schrijfster met een missie, ze wil niet alleen mooie verhalen schrijven, ze wil door de verhalen heen ook een beetje van God laten zien. Er zijn in het nederlands al meerdere boeken van haar verschenen waaronder; 'Waar ik ook ga' en 'Dromen van juf Amsel'.

Geoffrey heeft Engeland en zijn geliefde Emmaline verlaten om in Amerika een bestaan op te bouwen. Vijf jaar lang werkt hij elke dag keihard aan zijn huis en bedrijf, met Emmaline in zijn hoofd en zijn hart. Eindelijk is het bedrijf opgezet en het huis gebouwd zodat Emmaline kan komen. Vol verlangen kijkt hij uit naar zijn geliefde meisje en de dag dat zij zijn bruid zal worden. Maar op het moment dat de trein arriveert ontmoet hij niet de geliefde Emmaline die hij achtergelaten heeft, maar een afstandelijke telleurgestelde jonge dame die weigert met hem te trouwen omdat ze hem niet meer kent. Geoffrey heeft geen geld om de reis terug naar Engeland te betalen, dus doet hij Emmaline een voorstel. Ze blijft op zijn boederij tot de lente komt, in die tijd kunnen ze elkaar opnieuw leren kennen en zijn kan het leven op de boederij eigen maken. Als ze met de lente nog steeds terug wil, kan hij de opbrengst van de boederij gebruiken om haar terugreis te betalen.
Als de lente komt is een heerlijk boek voor op een vrije dag of op vakantie. Er zit een lekker tempo in, en het verhaal is vloeiend geschreven. De missie die de schrijfster zelf verwoord is niet echt terug te vinden, heel veel diepgang zit er niet in. Het is een prettig boek als 'tussendoortje'.

Als de lente komt - Kim Vogel Sawyer
Bestel dit boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten