donderdag 24 mei 2012

Met goed fatsoen - Deeanne Gist


Van Deeanne Gist zijn al een aantal boeken vertaald waaronder; Tabaksbruid en schoon in de sluier. De verhalen van Deeanne Gist spelen zich allemaal af aan het eind negentiende eeuw. Voor haar boeken heeft ze al twee keer een Christy Award gewonnen.

Tijdens de reis naar Amerika overlijd de vader van Rachel, Lissa en mIchael, aangekomen in Amerika moeten zij zichzelf zien te redden. Rachel voelt zich verantwoordelijk voor haar broer en zusje en het inkomen, ze probeert haar hoofd boven water te houden en zich aan haar waarden en normen te houden. Het lijkt onmogelijk om fatsoenlijk werk te vinden in een stad waar geen enkele fatsoensnorm gehanteerd wordt. Hoewel ze keihard haar best doet om haar broer en zus te laten leven zoals het hoort, zijn ze elke keer gevlogen op het moment dat haar aandacht verslapt. Gelukkig heeft ze veel steun aan Johnnie, maar hij maakt het haar ook heel moeilijk, hij ondermijnt haar fatsoensregels door haar te kussen en hij neemt haar mee op stap zonder chaperonne. Rachels verstand en gevoel spreken elkaar continu tegen. Is het wel zo verstandig om al je waarden en normen te blijven hanteren als dat betekent dat je familie niet meer bij je wil zijn, je de liefde van je leven bij je wegjaagt en je hart je smeek een andere beslissing te nemen?

Een heerlijk boek. De goed omschreven karakters en soms grappig, soms dramatisch omschreven situaties geeft het verhaal een lekker 'sausje'. Doe mij nog maar een boek van deze schrijfster


Met goed fatsoen - Deeanne Gist
Bestel dit boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten