maandag 15 oktober 2012

Ambitie - Lee Strobel


Lee Strobel is de schrijver van onder ander de non-fictie boeken 'Bewijs genoeg' en 'Feiten genoeg'. Dit is zijn eerste roman. Zijn dochter Allison Strobel (schrijfster van Amilia's bestemming) waarschuwde hem dat het schrijven van een roman moeilijker en leuker zou zijn. Aan het eind van het boek moet Lee Strobel zijn dochter gelijk geven.


Gary Strider is als onderzoeksjournalist altijd op zoek naar een goed verhaal. Wanneer zijn vriendin Gina, vanuit haar nieuw gevonden geloof de beslissing neemt niet meer te willen samenwonen, is de kerk waar Gina naar toe gaat Striders nieuwe project. Strider gaat op zoek naar een mooi kerkelijk schandaal.
Op het moment dat Dominee Snow en Dominee Bullock merken dat Gary vragen stelt zijn ze erg op hun hoede, Gary is immers een beruchte onderzoeksjournalist, en waar rook is is vuur.
Dominee Snow en rechter McKelvie komen beidde in aanmerking om Senator te worden, maar een dominee licht niet zo goed in het publiek en de rechter heeft zijn eigen geheimen.
De advocaat Tom O'Sullivan kent het geheim van de rechter en deze corrupte, gokverslaafde advocaat wil zijn leven beteren en gaat in gesprek met dominee Bullock. De combinatie van Gary strider die steeds dieper graaft en een advocaat op het rechte pad maken maken de rechter nerveus. Hij geeft twee broers, actief in de criminaliteit, opdracht het probleem op te lossen.

Dit is een goed geschreven boek. Het verhaal bestaat uit veel dialogen en weinig actie. Pas aan het eind gebeuren er wat spannende dingen, die dan ook tot een mooi plot leiden. Toch zit er vaart in het hele boek en blijft het boeiend tot het eind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten