donderdag 2 mei 2013

Boekentip mei 2013: Moederdag


Een lied voor alle vrouwen,
Elly Zuiderveld-Nieman
Elly Zuiderveld-Nieman neemt ons mee langs vrouwen uit haar leven, vrouwen van vroeger en vrouwen van nu. Ze wisselt de portretten af met liedteksten die grotendeels ook door haar geschreven zijn. Elly is schrijfster en zangeres. Samen met Rikkert, haar man, heeft zij al zo’n 50 albums gemaakt voor kinderen en volwassenen. Naast haar werk als zangeres heeft ze ook al verschillende (kinder)boeken geschreven.


Voor jou wil ik de allerbeste mama zijn,
Annemarie van Heijningen-Steenbergen
Annemarie is columnist en schrijfster. Ze heeft een jaar voor de website van “Margriet” geschreven en schrijft nu voor tijdschrift “Visie” en “het Reformatorisch Dagblad”. Ook is ze bekend van de boeken “Ik kan het niet loslaten” en “Morgen kies ik wéér voor God”. In “Voor jou wil ik de allerbeste moeder zijn” neemt Annemarie met veel vaart en humor haar moederschap onder de loep. Ze doet haar best om een goede moeder te zijn, maar belandt toch in de meest genante, bijzondere en leerzame stuaties.



Dus zo doen vrouwen dat,
Fina van de Pol - Drenth
Fina is Psycholoog, orthopedagoog, seksuoloog en provocatief coach/therapeut. Ze geeft lezingen en workshops, tevens schrijft ze allerlei columns en artikelen. Ook is ze een van de deskundigen in het panel van de vragenrubriek van “Eva”. In “Dus zo doen vrouwen dat” geeft Fina een kijken in het gedrag van vrouwen. Ze beschrijft de strategieën die vrouwen hanteren in de verschillende rollen die vrouwen innemen. Ze ontrafelt de thema’s rondom de rollen als dochter, zus, partner en moeder. Vol humor maar eerlijk houdt zij de vrouw een spiegel voor.

Deze boeken zijn te bestellen op http://www.sjofar.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten