zaterdag 16 februari 2013

Gouwe Ouwe


Boeken die meer dan 20 jaar oud zijn en nog steeds in de winkel liggen, en verkocht worden.

1. Eindelijk thuis - Henri Nouwen
(1990, eerste uitgave 24ste druk, nieuwe uitgave 3de druk)
Een ogenschijnlijk onbeduidende confrontatie met een poster waarop een detail van Rembrandts 'Terugkeer van de verloren zoon' stond afgebeeld, vormde voor Henri Nouwen het begin van een lang geestelijk avontuur. Het bracht hem tot een nieuw begrip van zijn roeping en gaf hem nieuwe kracht. In het hart van dit avontuur staat een schilderij uit de zeventiende eeuw en zijn schilder, de parabel van de Verloren Zoon uit de eerste eeuw en haar schrijver, een mens uit de twintigste eeuw op zoek naar de zin van het leven. Vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid en levenservaring schetst Henri Nouwen de ervaringen en gevoelens van de vader, de oudere zoon en de jonge zoon. Hij nodigt ons uit om Rembrandts meesterwerk, dat de parabel van de scheppende, onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van God op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een nieuwe en directe manier te zien en te begrijpen. 

2. Het vaderhart van God – Floyd McClung jr. 
(1984, 14de druk)
Wie is God eigenlijk? Hoe is zijn karakter?
De schrijver van dit boekje neemt u mee op een ontdekkingsreis naar God als uw Vader. Vaak blijkt ons beeld van God verwrongen te zijn door de relatie met onze ouders en ervaringen uit ons verleden. De schrijver laat u aspecten van God zien die u een vollediger vaderbeeld kunnen geven. Hij moedigt u aan stappen tot genezing te ondernemen en een verantwoordelijke houding ten opzichte van God en medemens te ontwikkelen.

3. De schuilplaats - Corrie ten Boom
(1972, 26ste druk)
Corrie ten Boom is een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Deze horlogemaakster uit Haarlem overleefde het concentratiekamp Ravensbrück en keerde op 53-jarige leeftijd naar Nederland terug, kort na de bevrijding.
Zij en haar familie riskeerden tijdens de oorlog hun leven om Joden en verzetsmensen uit handen van de Duitsers te houden. Maar door verraad werden ze zelf gearresteerd en naar concentratiekampen gestuurd. Alleen Corrie kwam daaruit levend terug, maar zij was niet verbitterd. Zij reisde ruim dertig jaar lang de wereld over om een boodschap van vergeving en hoop te brengen. 'Er is geen put zo diep, of Gods liefde is nog dieper,' zei ze.
Zijn trouw hield haar op de been.

4. Het kruis in de asfaltjungle - David Wilkerson
(1966, 31ste druk)
In het midden van de 20e eeuw verliet een jonge predikant zijn rustige gemeente op het Amerikaanse platteland: David Wilkerson. Hij wist dat God hem riep naar de achterbuurten van New York, waar jeugdbendes de dienst uitmaakten. De meeste mensen dachten dat hij zijn verstand verloren had. Maar Wilkerson geloofde in Gods leiding. Hij vertelde drugsverslaafden, prostituees en jonge gangsters dat God hen liefhad. Zijn leven liep vaak gevaar, maar hij hield vol. Inmiddels heeft het door hem opgerichte Teen Challenge in meer dan zeventig landen opvangcentra voor drugs- en alcoholverslaafden.
En David Wilkerson predikt nog steeds het evangelie in het centrum van New York, nu als voorganger van de multi-culturele en multi-etnische Times Square Church. Dit soms schokkende boek is verfilmd, met Pat Boone in de rol van David Wilkerson, wiens geloofsmoed op miljoenen mensen diepe indruk heeft gemaakt.

5. Zegen of vloek – Derek Prince
(1991, 9de druk)
Wordt u voortdurend belaagd door ziekten en financiële problemen? Staan uw relaties altijd onder spanning? Komen er in uw gezin onevenredig veel ongelukken voor? Vraagt u zich wel eens af waarom sommige mensen zoveel meer voorspoed hebben dan andere? Derek Prince zegt dat er in het leven twee krachten werkzaam zijn: de zegen en de vloek. De ene kracht is heilzaam, de andere verwoestend. Om de weldaden van Gods zegen te ervaren en behoed te worden voor de vloek, moeten we weten hoe die krachten werken. De schrijver toont aan dat een vloek niet een bijgelovig overblijfsel uit de middeleeuwen is, maar een hedendaagse realiteit. Hij laat vanuit de Bijbel zien wat we onder zegen en vloek moeten verstaan. En hij beschrijft de ervaringen van mensen die, tot hun eigen verbazing, ontdekten dat ze geen slachtoffer van stom toeval waren maar van een vloek die over hen was uitgesproken. Derek Prince leert ons hoe we een vloek in ons leven kunnen ontdekken‚ hoe we ervan bevrijd kunnen worden. Door heel het boek heen klinkt de boodschap dat onze woorden instrumenten van vloek en zegen kunnen zijn.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten