vrijdag 1 februari 2013

David, Abraham, Esther - Natascha Brouwer-Rothuizen


Drie vrolijke kartonboekjes, met sprekende, kleurrijke illustraties en een heldere boodschap.  De emoties van de verhalen komen heel goed naar voren, vooral in de plaatjes. De begeleidende tekst is raak en goed vertaald naar de taal van peuters. Er zit humor in de boekjes, het maakte me aan het lachen. De verhalen zijn naar het heden gehaald ( badkuip en trouwjurk bij Esther, auto's bij David) en Natascha Brouwer - Rothuizen heeft de belevingswereld van de peuters heel goed weten te benaderen. Het beste van deze boekjes is echter de heldere, duidelijk boodschap. Elk boekje heeft één boodschap:

 

Wat een geweldig boekje is dit! Ik heb genoten van de plaatjes over de liefde van David voor zijn schaapjes, voor liedjes zingen en voor God. Die liefde komt heel goed over. En hoe beeld je uit dat Goliath spot met God zodat peuters het snappen? Laat hem zijn tong uitsteken! David is groot en sterk, omdat God hem helpt!



Wachten is voor peuters ook heel moeilijk, net zoals bij Abraham. Maar Abraham moet wel heel lang wachten. Dat kan je zien aan de illustraties. Er blijven maar weinig haren over op het hoofd van Abraham. Wachten duurt lang, is soms heel moeilijk, maar God vergeet je nooit!



Esther is heel mooi, de koning vindt dit ook, en gaat daarom met haar trouwen. Maar Esther is ook verdrietig, er zijn mensen die niet lief doen tegen haar vrienden. Ze vraagt of alle mensen voor haar willen bidden. Een boekje over bidden, over bidden voor anderen en over samen bidden. De blijdschap van Esther, de bewondering van de koning, het verdriet van Esther, allemaal duidelijk verbeeld in dit boekje.



Door één van onze medewerksters, Tabitha Geelhoed.

Kom de boekjes kopen in één van onze winkels, in Utrecht of in Rotterdam. Ze zijn maar 4,95 per stuk. Klik hier voor onze website of hier voor onze facebook pagina.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten