zaterdag 7 januari 2012

Bij Jezus in de buurt

Vroeger had je ze heel veel, boeken met platen, platen die elke keer weer een ander verhaal vertelde, waar grappige dingen te zien waren en je als kind elke keer weer iets nieuws ontdekte. Nu zijn ze schaars en moeilijk te vinden, toch hebben wij een hele mooie staan.
Iris Boter heeft een boek vol mooie en speelse illustraties gemaakt, ze vertellen de verhalen van Jezus, de bruiloft in kanaän of het dochtertje van Jaïrus, het is net welk verhaal u wilt vertellen, en wat u erin herkent. Voor de kleintjes is er genoeg te zien om elke keer weer het boek te pakken en minutenlang naar één plaatje te staren, voor oudere kinderen is het een uitdaging om zelf de verhalen te gaan vertellen. Dit boek is hoe dan ook een aanwinst voor de boekenkast, ik hoop dat er nog meer komen.


Iris Boter heeft al vele boeken geïllustreerd, ook heeft ze al een aantal kinderboeken op haar naam staan waaronder 'Sanne gaat solo' en 'dat eet ik niet'. Met 'bij Jezus in de buurt' heeft ze nostalgie in een nieuw jasje gestoken waarin ze kinderen urenlang kijkplezier geeft. Bent u niet zo'n goede verteller, dan is er geen man overboord, de platen geven genoeg kijkplezier en gespreksstof zonder echt een verhaal te vertellen.


Bij Jezus is de buurt - Iris Boter  
Bestel dit boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten