donderdag 1 december 2011

Noor


Noor is de tweede roman van Lisette van de Heg, vorige jaar is haar eerste boek 'Mara' verschenen waarmee Lisette van de Heg meteen de publieksprijs voor het christelijke boek won.

Job en Nora genieten van het leven en van elkaar, de komst van hun eerste kindje is de kroon op hun volmaakt geluk. Maar een dronken jonge man veroorzaakt een auto ongeluk waardoor Nora's kaak op verschillende plekken breekt en hun ongeboren zoon overlijd. Nora's leven klapt als een zeepbel uit elkaar, alles waar ze altijd van genoot lijkt waardeloos nu ze haar baby niet in haar armen heeft. Job en Nora gaan op heel verschillende manieren met hun verdriet om, daardoor komt er een grote afstand tussen hen, een afstand die haast niet te overbruggen lijkt totdat Nora de weg weet naar haar verdriet en naar Job.

Dit is een heel goed geschreven boek. De schrijfster, schrijft veel over het verdriet van Nora, voor sommige vrouwen zal dit herkenbaar zijn, voor andere niet. Wat voor heel veel mensen herkenbaar zal zijn; is dat iedereen een mening heeft over jouw verdriet, de één zegt dat je verder moet, dan ander zegt dat je langer moet rouwen, iedereen denkt te weten hoe je je verdriet dragen moet, behalve jijzelf.,Het is een boek wat je vast houd, je moet verder lezen ook al is het tegen je wil in. Dit boek is echt het lezen waard!
Noor - Lisette van de Heg
Bestel dit boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten