donderdag 17 november 2011

Achter de muren van Jericho

Als er in de bijbel een verhaal wordt verteld in vijftien zinnen, is het een hele uitdaging om daar een heel boek over te schrijven. Het is Tessa Afshar gelukt. Met achter de muren van Jericho geeft de schrijfster Rachab's geschiedenis weer.

Uitgeverij Kok Voorhoeve
Het is een mooi verhaal over hoe het had kunnen gaan. Rachab hoort over de God van de Israëlieten en is onder de indruk. Ze is ervan overtuigd dat Jericho geen stand kan houden tegen de God van de Israëlieten en besluit hen te helpen in ruil voor bescherming. Ze leert alles over de Hebreeuwse gebruiken om zich te kunnen aansluiten bij dit volk. Haar toewijding is groot. Toch twijfelt ze veel. Kan zo'n grote God haar echt accepteren en vergeven, of zal ze toch altijd de onzedige vrouw blijven. Kunnen beschadigingen veroorzaakt door afwijzing, mishandeling en zedeloosheid echt genezen door Gods acceptatie, vergeving en genezing.

Dit boek is geweldig geschreven, emoties worden zeer goed beschreven. Het verhaal grijpt je vast en laat je niet meer los. Tessa Afsher laat op subtiele wijze dingen die in het nieuwe testament staan terugkomen in het verhaal. Daarmee laat ze zien dat God nu en altijd dezelfde is. Natuurlijk is het verhaal fictief, maar dat maakt de boodschap van vergeving acceptatie en genezing niet minder waar.

Achter de muren van Jericho - Tessa Afshar
Bestel dit boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten