dinsdag 29 maart 2016

Pauwblauw - Rosanne Hawke

Kok uitgeverij
Beschrijving:
Ik zit alleen in een cel, Geen wc, geen water, de vloer ruikt naar geitenpoep en het eten naar de vis die in de zomer met de trein uit Karachi is aangevoerd.

Alles verandert voor de dertienjarige Aster in de nacht dat haar broer overlijdt. Nu is zij de enige hoop voor haar familie. In plaats van haar uit te huwelijken, sturen haar ouders haar naar de middelbare school, in plaats van haar broer.

Aster is blij met deze onverwachte kans op een opleiding en carrière, maar ontdekt al snel dat de moslimschool een wrede plek is voor een christen. Op een dag beschuldigt haar lerares haar ervan met opzet een spelfout te maken die de heilige profeet beledigd. Te midden van een woedende menigte wordt Aster naar de gevangenis gebracht, in afwachting van haar proces.

Mijn Mening:
Pauwblauw is een christelijk boek, maar zeker geen typisch christelijk boek.

Het boek is erg prettig geschreven waardoor je er geen enkele moeite mee hebt om er mee door te gaan. Het is meer dan eens gebeurd dat het ineens 2 uur ’s nachts was en ik dat niet eens door had.

Het boek is opgedeeld in twee helften, de eerste helft vertelt voornamelijk van het leven als christen en als meisje in Pakistan. Dit vond ik erg interessant, ik denk dat we hier in de westerse wereld maar weinig mee krijgen van wat er in het midden-oosten eigenlijk gebeurd. Dit boek geeft daar goed inzicht in.

De rest van het boek verteld hoe Aster ten onrechte wordt beschuldigd van godslastering en hoe het daarmee verder gaat.

Het boek is erg realistisch en kan soms hard binnenkomen, zeker omdat je weet dat het er in het echt ook zo aan toe gaat.

Dit boek is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, namelijk het verhaal van Asia Bibi. Een jonge christelijke vrouw die in Pakistan ter dood veroordeeld is vanwege beschuldigingen van godslastering. Zij zit ondanks de vele internationale aandacht nog steeds vast.

Conclusie:
Pauwblauw is een prachtig boek en zeker ook een tranentrekker.
Als je houdt van drama, realiteit en spanning dan is dit zeker een aanrader.

Door Sharon Noordhoek

Dit boek is hier te bestellen of vraag ernaar in een van onze winkels in Utrecht en Rotterdam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten