zaterdag 6 juli 2013

De Rivier

"De Clarks zijn geboren voor de Rivier"

Als vijf jaar oud jongetje is Gabriël Clark zijn vader verloren aan de Rivier. Zijn vader John, en ook zijn opa vroeger, bezaten een wildwaterkamp in Colorado. Op een dag is Gabriël met zijn vader bij een gevaarlijk stuk Rivier aan het wandelen. Ze horen stemmen en John bedenkt zich geen moment om de onwetende rafters te waarschuwen. Voor een man is het te laat, hij stuitert met zijn boot al de waterval af en beland in het water. John red de man, maar moet het met zijn leven bekopen. Zo groeit Gabriël op bij zijn moeder in Cairo. Zijn ouders waren gescheiden.

Sinds dat zijn vader is verongelukt in de Rivier is Gabriël een stille jongen, hij is bang voor water het heeft zelfs dagen dat hij helemaal niet praat. Zijn moeder is wanhopig en probeert er alles aan te doen om haar zoon gelukkig te zien. Zijn moeder Maggie woont bij twee oudere mensen op een boerderij. Ze hebben het niet breed, maar ze zijn gelukkig. Langzaam begint Gabriël zijn angsten te verliezen en meer te leven. Als jonge man keert hij terug naar de Rivier en voelt hij dat hij eindelijk zijn thuis heeft gevonden. Maar dan gebeurt er iets wat zijn kijk op het leven drastisch veranderd.

Whauw, wat is dit een mooi boek, het is zo mooi geschreven en zo levend. Je kan zelf de keuze maken, lees je het als avonturenboek? of lees je een inspirerend verhaal over hoe God in ons leven kan zijn. Of gewoon allebei. Ik denk dat wij allemaal delen uit het boek zullen herkennen in ons eigen leven, en dat is ook precies wat het boek zo mooi maakt.

Bestel dit boek hier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten