woensdag 11 april 2012

Angst en Onbetaalbaar


 
Dit zijn twee boeken van Tom Davis die een grote indruk op mij hebben gemaakt. Sommige boeken zijn het waard om meerdere keren te lezen, dit zijn zulke boeken Naast dat de boeken een prachtig verhaal hebben zijn ze ook heel goed geschreven. Je wil meer weten, meer lezen, weten hoe het af loopt. De boeken zijn zeer goed afzonderlijk te lezen, maar ze beide lezen maakt het verhaal af. De boeken gaan over een Persfotograaf die naar bijzondere plekken afreist.

Ik heb het boek "Onbetaalbaar" als eerste gelezen. Wat opzich bijzonder is omdat dit eigenlijk het tweede boek is. Dit was een van de actie boeken van Hoogspanning*. Het is een mooi verhaal over de prostitutie in Rusland. Steward Daniels wordt door een oude bekende gevraagd om twee meisjes te bevrijden van hun wanhopige situatei. Zo komt hij ook terrecht in een organisatie die zich inzet tegen vrouwenhandel. Zijn geloof wordt aan het wankelen gezet door al het leed dat hij tegenkomt, ook zijn leven staat op het spel. In dit boek wordt regelmatig gerefereerd aan het eerste boek over Steward Daniels.

Dit laatste en door de aangrijpende manier van schrijven deed het prikkelen om ook het eerste boek te lezen. Angst gaat over het leven in een derde wereld land en de hulp die daar nodig is. Steward heeft een traumatische ervaring opgedaan in Afrika doordat hij in een rebellen strijd terrecht kwam en zijn collega verloor. Tot overmaat van ramp krijgt hij een prijs voor de foto die hij daar maakte. Na een tijdje wordt hij gevraagd om weer naar Afrika af te reizen om het leed dat hiv veroorzaakt vast te leggen. In Afrika ontmoet hij Adanna een meisje dat lijd onder het leed van hiv

* Hoogspanning, spannende boeken in de Christelijke boekhandel

Tom Davis - Angst en Onbetaalbaar
Bestel deze boeken hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten